Cadeautjes
Je leest nu:

Cadeautje, oké – maar hoeveel geef je uit?

0
Blog

Cadeautje, oké – maar hoeveel geef je uit?

Bruiloft, verjaardag van je geliefde, de geboorte van je neefje, het vieren van het examen van je beste vriendin. Allemaal redenen om er een feest van te maken, maar je wordt wel geacht om iets mee te nemen voor het feestbeest. Het kopen van een cadeautje is vaak al een spannende reis – zeker als er wéér eens niets gevraagd wordt – maar er is nog een veel groter issue. Hoe bepaal je in hemelsnaam hoeveel je uit moet geven aan een cadeau?


Lijsten met hoeveel je uit moet geven aan een cadeau

Er zijn genoeg websites die richtlijnen geven. En zet je die websites tegen elkaar af, dan zie je een ding heel duidelijk: er is geen goede lijst met hoeveel je uit moet geven aan een cadeau. En dat is maar goed ook, want anders zou het wel heel erg vreemd gaan lopen in de wereld.

Maar daar ben jij niet mee geholpen. Want jij wilt nog steeds weten hoeveel je nou uit moet geven aan dat ene cadeau. We helpen je verder.


1. Voor wie is het?

Hoe dichterbij de persoon staat, hoe groter het bedrag is dat je uit kunt geven. Een verre kennis een cadeau geven van meer dan € 100 klinkt grappig, maar het levert alleen maar vreemde situaties op. Is het familie of je geliefde, dan kun je gerust uitpakken. Mensen die je heel je leven kent, daarbij mag je ook best eens wat leuks doen. Maar voor de rest is het beter om het bescheiden te houden.

Lees tip:  Bronzen beelden zijn het beste cadeau

2. Voor wat is het?

Jarig zijn is geen kunst. Het is 365 dagen overleefd hebben en dat redden best veel mensen doorgaans op jaarbasis. Maar is het de 50ste verjaardag, de 75ste verjaardag of de 18de verjaardag? Dan mag je zeker uitpakken. Dit is niet zomaar een verjaardag, het is een mijlpaal. Aangezien dit vaak wat luxer gevierd wordt, mag je hier dus ook gerust uitpakken, zeker als het voor iemand is die dichtbij jou staat.


3. Wat kun jij eigenlijk besteden?

Laat jij je soms meevoeren door wat anderen doen en koop je iets duurs, terwijl je dat geld eigenlijk nog nodig had? Niet doen, want daar wordt het niet leuker van. Koop dan liever iets persoonlijks met emotionele waarde of gebruik de kortingscode bol.com om te besparen op de kosten én je budget heel te houden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *