Cadeautjes
Je leest nu:

De mogelijkheden van lakstempels en stempelkussens

0
Blog

De mogelijkheden van lakstempels en stempelkussens


Lakstempels en stempelkussens bieden u tal van mogelijkheden om verschillende dragers snel en eenvoudig van uw tekst of afbeelding te voorzien. In dit artikel gaan we wat dieper in op deze producten en geven we voorbeelden van toepassingen voor uw bedrijf. Ook geven we aan wat zoal de voordelen zijn van werken met stempels.

Lak stempel
Velen zullen lak stempel kennen van het klassieke verzegelen van een enveloppe met een belangrijke brief of het officieel maken van documenten. Voor het gebruik van zo’n lakstempel heeft u speciale lak nodig. Deze is verkrijgbaar in de vorm van een lakstaaf. Door het uiteinde van de staaf te verwarmen smelt de lak. Deze kunt u op een stuk papier aanbrengen en daar vervolgens het stempel in drukken. Als de lak gestold is, verwijdert u het stempel en is uw zegel klaar. Dit is een kwestie van luttele seconden. De lakstempels zijn voor allerlei toepassingen interessant. Steeds vaker kiezen bedrijven en particulieren voor dergelijke lakstempel om uitnodigingen, diploma’s, visitekaartjes en oorkondes bijzonder te maken. Ook het verfraaien van de menu’s voor een diner of het maken van opvallende huwelijkskaartjes zijn leuke mogelijkheden. De lakstempels zijn in verschillende afmetingen leverbaar met uw eigen gravure, zoals een afbeelding, tekst of logo.

Stempelkussen

Het zetten van inktstempels met een datum, adresgegevens en logo’s is nog steeds zeer populair. Door te stempelen kunt u snel en eenvoudig meerdere afdrukken maken, zoals op officiële documenten. De inkt komt veelal van een stempelkussen. Dit is in feite een doosje met een kussentje dat gedrenkt is met een inktsoort geschikt voor bepaalde toepassing. We noemen ze daarom ook wel inktkussens. De inkt kan verschillende kleuren hebben. Er zijn stempelkussens voor de bekende toepassingen op papier en diverse speciale toepassingen. Afhankelijk van de te bestempelen oppervlakte of gewenste toepassing, heeft u een bepaald soort inkt en kussen nodig. De gewone of standaard exemplaren zijn reeds voorzien van inkt. Meestal is dit inkt op waterbasis die geschikt is voor normaal papier. Voor het zetten van een inktstempel op gladde en niet absorberende oppervlakten dient u een speciale inktsoort te gebruiken. Zo zijn er onder meer sneldrogende inkten op alcoholbasis en inkten voor industriële doeleinden. Ondergronden van kunststof, hout en metaal kunnen hiermee ook bestempeld worden. Of denk bijvoorbeeld aan inktstempels op vlees en eieren. Er is kortom voor bijna elke toepassing wel een oplossing. Voor de speciale toepassingen kiest u voor een ongedrenkt stempelkussen dat u zelf doordrenkt met de geschikte inktsoort. De juiste combinatie van stempel, inkt en stempelkussen zorgt voor het beste resultaat. Om zo lang mogelijk profijt te hebben van het inktkussen is het belangrijk dat u het doosje na gebruik goed afsluit. Dit voorkomt uitdroging.

Lees tip:  Laat je inspireren door toffe woonstijlen en opties voor je interieur

De auteur

Hallo beste lezer,
Ik ben Necip Spijker en gespecialiseerd in blogs, content en linkbuilding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *