Cadeautjes
Je leest nu:

Diamond painting: het nieuwe puzzelen

0
Diamond painting het nieuwe puzzelen
Blog

Diamond painting: het nieuwe puzzelen

Ben jij creatief aangelegd? En ben je graag bezig met je handen? Dan is diamond painting misschien wel de nieuwe hobby voor jou! Steeds meer mensen houden zich bezig met deze rage. Het is de perfecte manier om even te ontsnappen aan de realiteit en lekker iets voor jezelf te doen. En laat dat nou net zijn waar veel mensen deze tijd behoefte aan hebben! Even je gedachten verzetten en nergens anders aan denken. Om echt te ontspannen heb je een bezigheid nodig waar je niet over na hoeft te denken, of goed in hoeft te zijn. Het maken van een schilderij van diamantjes is voor iedereen geschikt! Je hebt er geen cursus of opleiding voor nodig en ook ervaring en oefening is overbodig! Deze hobby is voor iedereen. Het kan ook wel gezien worden als het nieuwe puzzelen. Lees verder om erachter te komen waarom.

Wat is diamond painting eigenlijk?

Je kent het vast nog wel van vroeger. Die kleurplaten of schilderijen met nummertjes. De afbeelding is al voor je gecreëerd en het enige wat je hoeft te doen is het inkleuren van de vakjes in de bijbehorende kleuren. Een leuke en creatieve bezigheid zonder dat je zelf een echte kunstenaar hoeft te zien of een hele vaste pols hoeft te hebben. Hetzelfde geldt voor diamond painting! Je kiest een ontwerp naar keuze. Hierin zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt ervoor kiezen om een standaardafbeelding te kopen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een van je eigen foto’s in diamantjes te schilderen! Hoe leuk is dat! Jezelf vermaken terwijl je werkt aan een schilderij van een van je favoriete foto’s! Je beplakt de afbeelding met duizenden diamantjes om zo een prachtig resultaat te krijgen.

Lees tip:  5 Cadeau ideetjes om te geven aan je beste vriendin

Een momentje voor jezelf

Net als puzzelen wordt diamond painting gezien als het perfecte momentje voor jezelf. Je kunt je even helemaal afsluiten van de buitenwereld. Heb je bijvoorbeeld een lange werkdag gehad en moet je even ontstressen? Dan pak je je diamond painting project erbij en ga je in alle rust verder met diamantjes plakken. Er zit ook helemaal geen druk achter. Het gaat niet om het resultaat maar om de weg ernaar toe! Ben je er weer even klaar mee? Dan leg je je werk gewoon even weg en ga je er morgen weer verder mee. Dat is wat het zo ontspannen maakt. Terwijl je bezig bent zie je beetje bij beetje de afbeelding naar keuze tevoorschijn komen. Het zien verschijnen van het eindresultaat zorgt dat het maken van een diamond painting een voldaan gevoel geeft. Ondanks dat het gaat om de bezigheid en het proces van het maken van de painting, is hetgeen waar naartoe gewerkt wordt iets wat deze hobby extra leuk maakt!

Een prachtige diamond painting als eindresultaat

Diamond painting zorgt voor veel mensen dus voor dezelfde ontspanning als puzzelen. Echter heeft het maken van zo’n schilderij van diamantjes een groot voordeel. Je hebt namelijk een prachtig eindresultaat! Waar een puzzel na het maken weer in de doos verdwijnt kun je je diamond painting trots aan de muur ophangen. Of doe hem cadeau aan een familielid of vriend of vriendin!

Een breed aanbod aan diamond paintings vind je op Diamondpaintingwinkel.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *