Cadeautjes
Je leest nu:

Educatief Speelgoed: Waarom het steeds belangrijker wordt

0
Blog

Educatief Speelgoed: Waarom het steeds belangrijker wordt

Ouders laten hun kinderen steeds vaker met educatief speelgoed spelen. Sommige ouders vinden het belangrijk dat er een onderliggende toon richting educatie ligt en andere ouders vinden het juist belangrijk dat hun kinderen niet achterlopen. Uit onderzoeken komt zeker dat educatief speelgoed effect heeft op kinderen maar er hoeft geen haast bij te zijn. Elk kind heeft zijn of haar eigen snelheid van leren en groeien. Dit valt ook zeker te zien in een kleuterklas waarbij de verschillen in vaardigheden sterk verschillen. Dit wordt altijd in de loop van jaren teruggetrokken, dus je hoeft als ouder je geen zorgen te maken dat er een permanente achterstand is.

Maar waarom wordt het dan steeds belangrijk om met educatief speelgoed te spelen?

Dit komt simpelweg door de innovatie in technologie. Dit klinkt misschien een beetje ver van het bed maar het is zeker aanwezig. Denk maar bijvoorbeeld hoe graag je kind op de tablet naar een YouTube video wilt kijken. Kinderen worden tegenwoordig op jonge leeftijd verslaafd aan elektronische apparaten wat de interesse in educatief speelgoed verminderd. Dit heeft echter wel effect op de ontwikkeling, niet zo zeer op de bevordering van vaardigheden maar meer op de manier van denken. Wanneer een kind achter een apparaat zit kan hij of zij met één klik precies zien wat diegene wil. Dit is enorm leuk op kort termijn want het resulteert in het aanmaak blijheid.

Spelen met educatief speelgoed

Wanneer een kind speelt met educatief speelgoed duurt het meestal even voordat iets bereikt wordt. Denk maar aan het bouwen van iets of bijvoorbeeld het opzetten van een fantasie. Dit vergt enige tijd en werd in het verleden nooit bij verveeld. Tegenwoordig is het anders omdat kinderen heel gemakkelijk van het een na het ander springt. Het kind zal liever op een tablet zitten dan het spelen met speelgoed. Hierop moet als ouder op worden gelet omdat dit zeker effect heeft op de opgroei van een kind.

Lees tip:  Vind je nieuwe favoriete mok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *