Cadeautjes
Je leest nu:

Een bullet journal kopen: waarop moet je letten?

0
Blog

Een bullet journal kopen: waarop moet je letten?

Wil je een bullet journal kopen, dan heb je de keuze uit verschillende soorten journals waardoor het verstandig is om te kiezen voor een optie die écht bij je past door rekening te houden met bepaalde zaken. Lees de tekst hieronder goed door als je wilt weten waar je allemaal op moet letten als je een bullet journal gaat kopen.

Een bullet journal kopen

Een bullet journal kopen is een slim idee als je creatief bent en je gedachten, doelen, afspraken, deadlines, taken en dergelijke graag met een pen op papier schrijft. Met een bullet journal kan je profiteren van een to-do-lijst, een agenda en een dagboek in één. Ga je een bullet journal kopen, dan start je vanuit een leeg schrift of notitieboek, meestal voorzien van dotted papier. Velen kiezen ervoor om de journal te personaliseren door het tekenen of plaatsen van stickers, doodles, handletters, diagrammen, grafieken en dergelijke.

Voordelen van een bullet journal

Bullet journaling brengt een aantal voordelen met zich mee. De meest belangrijke voordelen vind je hieronder:

  • Een bullet journal kopen leert je om prioriteiten te stellen.
  • Je kunt je kansen om je doelen te bereiken aanzienlijk vergroten.
  • Je kunt meer positivisme in het leven zien.
  • Je zorgt voor rust in je hoofd als je gaat schrijven in een journal.
  • Je gaat bewuster om met je tijd dankzij bullet journaling.
  • Je bent meer tevreden met je leven.

Dikte van het papier

Je gaat vooral op de dikte van het papier moeten letten, aangezien papier in verschillende diktes te koop is. Hoe dunner het papier, des te meer pagina’s er passen in de journal. Een bullet journal kopen met dunner papier is ook lichter, maar het papier schijnt door en de inkt kan makkelijk door het papier heen lekken waardoor het papier onbruikbaar wordt. Onthoud overigens dat de prijs van de journal omhoog gaat naarmate het papier dikker is. Een goede bullet journal kan overigens goed sluiten. 

Lees tip:  De vulpen

Keurmerk van het papier

Let op de betrouwbaarheid van het papier bij een bullet journal kopen door naar een keurmerk van duurzaam bosbeheer te checken, waaronder de populaire Forest Stewardship Council (FSC). Naast het FSC keurmerk kennen we ook het PEFC keurmerk, het Europees Ecolabel en De Zwaan

Dotted, ruit, line of blank

Ga je een bullet journal kopen, dan ga je moeten kiezen of je liever wilt gaan voor dotted papier, voor ruiten, voor lijntjes of voor volledig blanke pagina’s welke keuze je hierbij maakt is volledig persoonsgebonden aangezien iedereen andere wensen en behoeften heeft. Kies overigens ook voor een unieke kaft waarbij je zelf een fijn gevoel krijgt als je gaat schrijven.

Het juiste formaat 

Mocht je een bullet journal kopen binnenkort, dan zijn er verschillende formaten waar je uit kunt kiezen. Om te bepalen wat het juiste formaat is voor je situatie is het noodzakelijk om te kijken naar het doel van de journal. Ga na waar je de bullet journal voor wilt gebruiken om te bepalen hoe groot en zwaar de journal mag zijn. Kijk voor meer inspiratie op 24Papershop.com

De auteur

Part time schrijver / part time business consultant, ik schrijf over alles wat ik leuk vind daar het meeste zakelijk gerelateerd is. Veelal vanuit eigen ervaring maar ook vanuit wat ik on-line tegen kom en mij goede informatie lijkt om verder uit te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *