Cadeautjes
Je leest nu:

Een mok als geschenk? Origineler dan je denkt!

0
Blog

Een mok als geschenk? Origineler dan je denkt!

Een jubileum, verjaardag of een afscheid? Een persoonlijk geschenk waar de ontvanger ook echt iets aan heeft kan heel makkelijk zijn. Eigenlijk kan vrijwel alles persoonlijk worden gemaakt, door het simpelweg te laten bedrukken. Maar wat zet je erop? En de eerste stap is ook niet onbelangrijk: wat laat je bedrukken? Petten bedrukken of misschien sleutelhangers of briefopeners, om maar wat te noemen, staat misschien een beetje flauw. Je wilt een boodschap uitdragen. En dan het liefst niet zoiets als: “We hebben niet zoveel moeite voor je gedaan.” Je wilt de relatie zich gewaardeerd laten voelen, zelf opvallen en onthouden worden.

Laat het logo achterwege

Wat dacht je van een mok bedrukken? Daar zijn een hele hoop mogelijkheden voor. Maar wat kies je? En wat is belangrijk om te weten? Een mok is een relatiegeschenk dat bijna altijd wel gebruikt wordt, mits het juist wordt uitgekozen en bedrukt. Bedenk allereerst goed wat je wilt laten drukken, en denk dan verder dan alleen het bedrijfslogo. Een logo komt min of meer dwingend over en is niet spraakmakend. Wil je opvallen en onthouden worden, dan is een creatieve boodschap of een andere originele afbeelding een beter idee. En dan is er nog een belangrijk dingetje waar je waarschijnlijk niet zo snel aan denkt: een rustige vormgeving. Hiermee zorg je dat je niet dwingend overkomt, maar zo past de mok ook in elke (kantoor)omgeving.

Overdrijf niet

Een belangrijk punt bij het uitzoeken van relatiegeschenken is, naast dat je laat zien dat je moeite hebt gedaan, dat je ook weer niet overdrijft. Kan dat dan? Jazeker. Bij grote, dure geschenken voelen relaties zich vaak ongemakkelijk, in plaats van écht gevleid. Was het je overigens al bekend dat 90% van de ontvangers van relatiegeschenken het cadeautje langer dan een jaar bewaart? Dat blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie PPP, die meerdere onderzoeken met elkaar vergeleek. Dus, lang blijven rondhangen bij uw relatie? Dan is een mok bedrukken wellicht een goede idee.

Lees tip:  Waar koop je een cadeaubon met korting?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *