Cadeautjes
Je leest nu:

Een nieuwe stap in je leven: Hoe doe je dat?

0
Blog

Een nieuwe stap in je leven: Hoe doe je dat?

Je kent het vast wel: Je doet al een tijdje hetzelfde werk, woont op dezelfde plek en je schema ziet er bijna elke week hetzelfde uit. Op maandag beginnen kan dan soms heel moeilijk zijn als je wéér diezelfde planning hebt waar je vorige week al geen zin meer in had. Tja, dat hoort nou gewoon een beetje bij het leven. Dit betekent echter niet dat je het niet wat spannender kan maken. Soms is het gewoon tijd voor een verandering, hoe klein of groot die ook is. In deze blog lees je 3 manieren om jezelf uit die sleur te trekken en je leven eens een beetje om te gooien.

Begin klein met een nieuwe look

Je leven omgooien klinkt natuurlijk heel heftig, maar dit hoeft het niet perse te zijn. Een kleine verandering kan vaak al genoeg zijn om je leven net een beetje anders en nieuw te maken. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld een maand geleden een pony laten knippen. Ik had al jarenlang hetzelfde saaie haar en was dit inmiddels zo zat, dat ik heel impulsief naar de kapper ben gegaan. Werkelijk waar, ik voelde me meteen een ander mens. Toen ben ik er echt achter gekomen dat het gevoel van in een sleur ook verbroken kan worden door gewoon even iets nieuws en spannends te doen, ook al verandert dit helemaal niks aan je dagelijks leven.

Een stapje verder: Neem een huisdier

Iets wat je ritme en leven best flink kan veranderen, is het nemen van een huisdier. Mocht je het nou niet zien zitten om echt een hond of kat te nemen, dan kan je ook gaan voor een wat simpeler dier zoals een hamster of vis. Het leuke aan het nemen van een huisdier is dat het niet alleen je dagelijks leven een beetje veranderd, maar het is ook een leuk project om even met totaal iets anders bezig te zijn. Een huisdier nemen vergt namelijk best wat voorbereiding. Voor je een hond neemt, moet je namelijk al je huis ‘dogproof’ maken met een bench, een hondenmand en allerlei andere attributen. Hier ben je dan weer even lekker een paar weken mee bezig en geeft je ook iets om naar uit te kijken.

Lees tip:  Slaapkamertrends voor 2021

Voor de echte waaghals: Verhuizen

Mocht je nou echt een hele radicale verandering in je leven willen, dan is dit zeker een goede optie. Verhuizen naar een nieuwe woning is namelijk niet zomaar iets en is ook best een flink project. Wel is dit natuurlijk heel leuk en ook nog eens een hele goede manier om verandering in je leven te brengen. Je hele omgeving veranderen is namelijk een flinke stap. Je hoeft natuurlijk niet perse te verhuizen naar de andere kant van het land. Een ander huis in dezelfde stad voldoet net zo prima aan de eis van het omgooien van je leven.

Ik ben benieuwd, wat ga jij doen om je leven overhoop te halen?
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *