Cadeautjes
Je leest nu:

Een springkussen huren? Dit is wat je moet weten! 

0
Blog

Een springkussen huren? Dit is wat je moet weten! 

Het gebruiken van een springkussen voor een kinderfeestje of themafeest, is altijd een leuke verandering van de standaarden. Voordat je de keuze maakt voor het springkussen huren of stormbaan huren, is het echter wel slim om hier iets meer over te weten. Voordat een springkussen verhuurt mag worden, zijn er namelijk allerlei regels waar deze aan moet voordoen. Zo moet het springkussen eerst gekeurd worden en moet de kwaliteit uitgebreid in Nederland getest worden voordat deze verhuurd mag worden. Alles voor de veiligheid van de kinderen en de omgeving. 

Waarom een springkussen? 

Een springkussen van zichzelf is eigenlijk niet heel bijzonder. Het is een grote zak lucht die gevormd kan worden met allerlei kleuren en attributen. Doordat het opgeblazen wordt door een gemotoriseerde luchtpomp, maakt dit het een ideaal ding om op te springen. Voornamelijk kinderen vinden het heerlijk om actief bezig te zijn, waardoor het een goede activiteit vormt voor bijvoorbeeld kinderfeestjes. Door een luchtkussen of springkasteel te gebruiken op een grasveld of zelfs in de tuin, zijn de kinderen gemakkelijk bezig te houden zonder dat je hier zelf veel mee bezig hoeft te zijn. 

Waar plaats ik mijn springkussen? 

Een springkussen kan in principe op elke ondergrond geplaatst worden en zowel binnen als buiten gebruikt worden. Wanneer er gekozen wordt om een springkussen binnen te gaan gebruiken, is het wel van belang dat dit in een hoge ruimte gebeurd. Wanneer de beschikbare hoogte kleiner is dan drie meter, wordt dit sterk afgeraden, omdat het gevaarlijk kan worden voor de springende kinderen. Als het gaat om de ondergrond zijn er weinig eisen voor het springkussen. Wel is het van belang dat wanneer deze op een harde ondergrond zoals beton of stenen geplaatst wordt dat er valmatten geplaatst worden om het springkussen heen. Dit om mogelijke blessures te voorkomen. 

Lees tip:  De wereld van PFAS-vrije pannen van Primecook

En, de buren dan? 

Wanneer het springkussen op een zachte ondergrond zoals zand of grasmatten geplaatst wordt, zal deze niet alleen minder geluid maken, maar zal het ook een stuk veiliger zijn voor de kinderen. En over de buren hoef je je geen zorgen te maken. Het luchtkussen zelf zal niet veel meer geluid maken dan een luide föhn. Het geluid dat de kinderen zullen produceren wanneer ze het naar hun zin hebben dat is een ander verhaal. Misschien toch van tevoren maar even een briefje door de brievenbus bij de buren doen. 

De auteur

Hallo beste lezer,
Ik ben Necip Spijker en gespecialiseerd in blogs, content en linkbuilding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *