Cadeautjes
Je leest nu:

Het ideale cadeau: van fidget spinner tot kerstsokken

0
Blog

Het ideale cadeau: van fidget spinner tot kerstsokken

De feestdagen komen er langzaam weer aan. De pepernoten liggen al in de supermarkten. Winkeliers zijn de etalages of afdelingen al aan het inrichten voor kerst. Dat betekent dat wij kunnen nadenken over Sinterklaas- en Kerstcadeaus. Maar wat is nu ideaal om te geven?

Lang leve het speelgoed

Het is geen verrassing. Kinderen houden van speelgoed. En terecht ook. We hebben allemaal in onze kinderjaren met speelgoed mogen spelen. Niet alleen houdt het kinderen bezig en niet alleen zorgt speelgoed voor een lach op een kindergezicht. Speelgoed is zelfs ook een creatief verlengstuk van de opvoeding. Denk eens aan puzzels, waarbij de oog-hand coördinatie op de proef wordt gesteld. Of poppen waarvoor gezorgd moet worden zodat bepaalde sociale inzichten beter worden getraind.

Maar ook pluche knuffeldieren maken kinderen gelukkig. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Dat onze toekomst gelukkig wordt. En laten we eerlijk zijn….volwassen houden evengoed van speelgoed. Hoeveel euro’s worden er tijdens de feestdagen uitgegeven aan PlayStations of de Xbox spellen en consoles? Ook dat zorgt voor volwassen een lach op het gezicht. Daarnaast zet de trend van fidget spinners nog even door. Fidget wat? Fidget spinners. Bedoeld om een spelelement toe te voegen aan een met kogellager uitgevoerde tol die in allerlei vormen en kleuren te koop worden aangeboden. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het vaak ook nog kalmerend werkt. Kortom. Een puik cadeau voor de feestdagen.

Foute kerstkleding

De trends van afgelopen jaren is foute kerstkleding. Hoe fouter, hoe beter! Een goed devies vinden sommigen, terwijl anderen juist een hekel hebben aan alle foute trends. Veel kledingwinkels zoals Primark of H&M hebben rond de feestdagen rekken volhangen met opvallende kersttruien voor dames en heren. Bijpassend zijn er herensokken met een dessin van Rudolph the Rednose Raindeer. Of een haarband met daarin lichtjes verwerkt. Lekker ‘over the top’ gaan kan helemaal met kerst. Het zal je niet verbazen maar de kerstkleding wordt steeds vaker cadeau gedaan. Hoe leuk is het om je vader, vriend of opa een foute kersttrui te geven?

Lees tip:  Laat je inspireren door toffe woonstijlen en opties voor je interieur

Cadeaubonnen met bonnetje

Ook een terugkerende trend zijn de cadeaubonnen. Dit kan van Ikea zijn tot Rituals of de Bijenkorf. Het maakt niet uit. Wat vooral opvalt is dat dit soort cadeaus op het laatste moment worden aangeschaft. Dit heeft er mee te maken dat sommige creatieve ideeën niet tot uiting komen of dat anderen niet creatief zijn in het bedenken van een goed alternatief. Daarnaast blijft een cadeaubon gewoon erg makkelijk om te geven. En de meeste mensen zijn er erg blij mee. Dat betekent namelijk dat zij zelf de keuze hebben om dingen te kopen. Zij zijn dan niet afhankelijk van een cadeau waarvan je stiekem de met Sinterklaas bedrukte sticker, al hebt verwijderd en het bonnetje per ongeluk hebt weggegooid en niet meer kan retourneren.

Ben jij al geïnspireerd om dit jaar een goed cadeau te kopen?
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *