Cadeautjes
Je leest nu:

Hoeveel soorten lamellen zijn er?

0
Blog

Hoeveel soorten lamellen zijn er?

Iedereen weet wel wat lamellen zijn, maar het heeft ook nog een andere benaming: Verticale lamellen. Lamellen zijn er al ontzettend lang, ze zijn ontstaan door een timmerman bedacht in 1812 en ze zijn nog steeds tot op de dag van vandaag hartstikke populair. Maar wat voor soort verticale lamellen zijn er tegenwoordig dan? Zie website.

Materialen

Gordijnen zorgen voor een bepaalde sfeer in een huis. Gelukkig zijn lamellen geschikt voor elk interieur, want je kunt namelijk een keuze maken uit drie verschillende stoffen! Dit zijn lamellen van aluminium, kunststof en stof.

Aluminium

Het materiaal dat toch wel het meest populair is, zijn aluminium lamellen. Hoezo is dat? Aluminium lamellen hebben een erg modern design, ze komen het beste tot haar recht in een interieur die erg strak en industrieel is. Daarnaast zijn ze erg gemakkelijk om schoon te houden. Dit doe je door de lamellen uit de rails te klikken en er met een vochtig doekje er over heen te gaan. Aluminium lamellen zijn ook geschikt om op te hangen in kamers waar het iets vochtiger is zoals de badkamer. Het materiaal is vochtbestendig dus het zal niet gaan roesten of schimmelen.

Kunststof

Naast dat kunststof lamellen een erg modern design hebben, hebben ze ook een aantal voordelen. Zo zorgen kunststof lamellen voor een betere akoestiek binnen uw kamer en hebben ze een geluiddempende functie. Geluiden van buitenaf hoor je minder goed wat zorgt voor meer rust in uw kamer. Daarnaast zijn kunststof lamellen goed schoon te houden en zijn ze zelfs te gebruiken in vochtige ruimtes. Verder is het materiaal brandvertragend en houdt het zijn kleur langer, wat het perfect maakt voor bijvoorbeeld kantoren.

Lees tip:  Cadeautip: Gellak nagels!

Stof

Met lamellen die als materiaal gemaakt zijn van stof, is alles mogelijk. Ze geven een warme uitstraling en zijn te combineren met elk interieur. Heeft u meer behoefte aan een rustige kleur in uw huis, of een hippe kleur? Zoals al eerder is vermeld, het is allemaal mogelijk. Stoffen lamellen zijn daarentegen minder goed te gebruiken in vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens. Voor meer informatie klik hier.

De auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *