Cadeautjes
Je leest nu:

Kerstpakketten samenstellen – heb jij er al over nagedacht?

0
Blog

Kerstpakketten samenstellen – heb jij er al over nagedacht?

Als het nog vroeg in het jaar is dan denk je waarschijnlijk nog niet aan de kerstpakketten. Maar voor bedrijven die hun medewerkers met Kerst willen verrassen met een leuke attentie is het wel belangrijk om hier niet tot november mee te wachten. Bij de bedrijven die pakketten voor de kerst leveren is het vaak al vanaf september topdrukte. Terwijl iedereen nog nageniet van de zomer en plannen maakt voor de herfstvakantie draaien deze bedrijven al op volle toeren om de kerstpakketten voor december samen te stellen en alle benodigde producten op tijd in te kopen. 

Kerstpakketten als marketing instrument

Kerstpakketten zijn niet alleen leuk voor de medewerkers. Je kunt ze ook prima inzetten als onderdeel van je marketing. Klanten en andere relaties zijn vaak blij verrast met een leuke attentie van een bedrijf. En als je die dan op subtiele wijze laat voorzien van je bedrijfslogo of bedrijfsnaam is dit een goede manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Dit kan natuurlijk ook bij mogelijk nieuwe klanten. Je kunt daarbij volstaan met een leuke kerstattentie, groots uitpakken is in dit laatste geval niet nodig en zal zelfs als overdreven worden ervaren. 

Het kerstpakket als waardering voor de inzet in het afgelopen jaar

Het kerstpakket wordt door veel werkgevers gegeven omdat ze op deze manier hun waardering voor het personeel willen uitspreken voor de inzet het afgelopen jaar. Natuurlijk krijgt iedereen hiervoor zijn salaris, maar veel medewerkers lopen graag een stapje harder voor de baas. Om deze extra affectie met het bedrijf te waarderen geven werkgevers al vele tientallen jaren kerstpakketten aan hun medewerkers. Vroeger was het kerstpakket vooral bedoeld om de arme arbeidersbevolking de koude winter door te helpen, tegenwoordig is het vooral een luxe kerstpakket waarmee het bedrijf zijn waardering uitspreekt voor de medewerkers. 

Lees tip:  Neonreclame: Is het een effectieve vorm van reclame?

Een pakket voor het hele gezin

Als er veel werknemers zijn met kinderen is het natuurlijk wel zo leuk om ook aan hen te denken. Een spelletje, een speeltje of wat te snoepen voor de kleintjes kan in het pakket worden gestopt. Maar houd ook rekening met mensen die geen kinderen hebben. Een kerstpakket dat uitsluitend op kinderen is gericht is in de meeste gevallen geen goed idee. Zorg ervoor dat er voor iedereen in het gezin van je medewerkers wat in het pakket zit waar zij blij van worden. Je kunt daarom beter wat verschillende producten kopen dan bijvoorbeeld één hele dure fles wijn waar misschien lang niet iedereen blij mee is. 

Gemakkelijk je kerstpakketten tijdig in huis

Wil je er zeker van zijn dat je het kerstpakket voor je medewerkers op tijd in huis hebt? Dan bestel je dat natuurlijk online. Dit kun je eventueel al maanden van tevoren doen en dan een gewenste leverdatum afspreken. Zo ben je ervan verzekerd dat je niet achter het net vist. Bij Kerstpakkettenidee vind je tientallen leuke ideeën voor een kerstpakket, of je er nu een ruim budget voor hebt of niet. De kerstpakketten zijn het jaarlijkse hoogtepunt voor veel medewerkers en ook veel werkgevers vinden het een feest om hun medewerkers hiermee te verrassen. 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *