Cadeautjes
Je leest nu:

Kraamcadeaus: een paar leuke tips

0
Baby en knuffel
Blog

Kraamcadeaus: een paar leuke tips

Er is een kleintje geboren! De kersverse ouders zijn weer thuis en beginnen aan een nieuw leven. Ook voor het kleintje is het allemaal even wennen. Er zijn nou eenmaal veel nieuwe indrukken om te verwerken! Waarschijnlijk zal je zelf ook bijdragen aan al die nieuwigheid, door een middagje op kraamvisite te komen. Het kan erg leuk zijn een pasgeboren baby vast te mogen houden. Maar wat neem je mee als kraamcadeau? Er zijn een paar zaken om over na te denken.

Hoe goed ken je de ouders?

Zijn het familieleden, goede vrienden, of een buren die je af en toe ziet? Wat je koopt zal grotendeels afhangen van je relatie met het nieuwe ouders. Je wil natuurlijk voorkomen dat je met een cadeautje aan komt zetten waar niemand op zit te wachten! Pijl daarom van te voren goed wat de situatie van het stel is: hebben ze nog behoefte aan babykleertjes, of zijn ze al op alles voorbereid? En zouden ze het wel leuk vinden als hun baby met een sterk geurend speeltje speelt?

Wat zou je zelf graag willen krijgen?

Denk je eens in: je hebt zelf een baby gekregen, en je wordt door de kraamvisite overladen met sterk overdreven glitterende knuffelbeestjes – juist die dingen waar je zo’n hekel aan hebt! Denk daarom niet alleen goed na over wat je denkt dat de kersverse ouders zouden willen krijgen, maar ook wat jijzelf op prijs zou stellen. Zo voorkom je dat je iets koopt waarvan je later spijt krijgt.

Lees tip:  De leukste cadeautips voor vrouwen

Op wie leg je de focus?

Kleertjes. Praktisch, handig, en vaak ook schattig. Maar wel een keuze waarbij je duidelijk een cadeautje uit hebt gezocht voor de ouders. Dat is natuurlijk ook een belangrijke afweging: ondersteun je met jou kraamcadeautje de ouders, door een handig en praktisch cadeau te geven, of leef je je meer in in de wereld van het kindje? Wat de baby draagt zal hem of haar een zorg wezen. Baby’s maak je blij met de simpelste dingen, en een lekker zachte knuffel staat daarbij toch meestal wel op één. Over de vraag wat voor knuffel dat moet worden hoef je niet heel lang na te denken: de schattige reismascotte The Bite-Sized Backpacker heeft via een officieel onderzoek haarfijn uitgezocht wat nou precies de beste knuffels om cadeau te geven zijn. Bekijk de 150-knuffelsoorten-tellende lijst op zijn website voor meer tips! Het onderzoek van The Bite-Sized Backpacker wees uit dat de klassieke teddybeer nog steeds op nummer één staat, maar de rest van de lijst is bijzonder verrassend. Ook leuk: een deel van de opbrengst van de knuffels gekocht via de website van The Bite-Sized Backpacker wordt ingezet voor het behoud van natuurreservaten van wilde dieren!

Maak het af met een mooi kaartje

Wat je ook kiest, een leuk kraamcadeau maak je het beste af met een mooi geboortekaartje. Het is juist dat persoonlijke tintje dat jouw bijdrage zal doen opvallen. Maar wees gerust; ook als je cadeautje niet helemaal in de smaak valt, dan zal er toch weinig onvrede zijn: het mooiste cadeautje hebben de nieuwe ouders namelijk al lang binnen!

Lees tip:  Armband met naam een uniek én persoonlijk cadeau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *