Cadeautjes
Je leest nu:

Milieuvriendelijke opties steeds belangrijker

0
Blog

Milieuvriendelijke opties steeds belangrijker

Tegenwoordig neemt een bedrijf dat de zorg voor het milieu niet serieus neemt een risico. De consumenten worden steeds bewuster van de schade die er wordt aangebracht aan het milieu. Hierdoor zijn eco-vriendelijke verpakkingen in snel tempo een meer dan gewenste component voor merken geworden.

Bedenk dat in 2015, het wereldwijde volume aan plastic afval een hoogte bereikte van bijna 6,3 miljard ton. Dit cijfer zal naar verwachting stijgen tot 12 miljard ton in 2050.

Geen wonder dat voor eenmalig gebruik plastic verpakkingen uit de gratie zijn gevallen en zelfs zijn verboden in veel gevallen. Zelfs China, dat één van ’s werelds grootste consumenten van plastic is, heeft gezegd dat het niet-afbreekbare zakken in de grote steden zal verbieden tegen het einde van 2022 in alle steden en dorpen.

Milieuvoordelen

Als gevolg van ’s werelds afnemende enthousiasme voor plastic wenden bedrijven steeds meer tot de oude kartonnen dozen voor de verpakkingen. Laten we eens kijken naar enkele van de milieuvoordelen die kartonnen dozen bieden:

Karton kan eenvoudig worden gerecycled. Het is niet-toxisch en kan worden hergebruikt. Kartonnen dozen zijn ook gemakkelijk te onderbreken voor recycling en consumenten zullen eerder moeite doen om het te recyclen. In 2017 werd ongeveer 44,2 miljoen ton papier en karton gerecycled voor een recyclings percentage van 65,9 procent.

Veel kartonnen fabrikanten werken volgen SFI- en FSC-certificeringen, die de duurzaamheid van het bos bevorderen. Kartonnen fabrikanten moeten hun deel doen, zoals het planten van bomen om de bomen die ze hebben gekapt te kunnen vervangen.

Veel fabrikanten van aangepaste kartonnen dozen maken ook gebruik van gerecycled papierpulp en niet-houtpulp. Kartonnen dozen worden meestal plat verzonden waardoor er meer tegelijkertijd verzonden kunnen worden, zodat er algeheel minder brandstof nodig is voor het transport.

Lees tip:  Wat je moet weten als je een radiografische auto wilt kopen

Nadelen van kartonnen dozen voor verpakking

Natuurlijk is niets perfect. Soms kan een kartonnen doos niet aan al je verpakkingsbehoeften voldoen en moet je naar andere opties kijken.

Misschien is het grootste nadeel van kartonnen dozen dat ze niet zijn ontworpen voor verzending. Soms werkt het kartonverpakking goed met jouw verzend- en vervullingsbehoeften, maar merk op dat de dozen niet bedoeld zijn om robuuste buitenverpakkingen te zijn.

Kartonnen dozen zijn bedoeld als lichtgewicht en gemakkelijk op te slaan. Helaas, om dit te bereiken, moeten ze wat van hun kracht inleveren. Kartonnen dozen hebben typisch een maximale dikte van 81mm, dus ze zijn alleen gemaakt om maximaal een paar kilo’s vast te houden.

Gevouwen dozen zijn stevig genoeg om op te stappen, maar als je er met in de post laat vallen, kan het misschien niet goed gaan. Kartonnen dozen zijn over het algemeen bedoeld voor toepassingen voor retail weergave, niet om te rammelen in de achterkant van een afleverwagen.

De meeste bedrijven kunnen niet alleen afhankelijk zijn van kartonnen dozen voor hun goederen. De kartonnen verpakkingsdozen kunnen de individuele producten huisvesten, maar een leverancier zal moeten kiezen voor iets dat een beetje sterker is voor transport.

Dit is waar gegolfde dozen, die veel sterker zijn, een goede optie zijn. Rigide boxen, die niet vouwen of instorten, zijn ook veel steviger en kunnen voor bepaalde toepassingen worden gebruikt wanneer een kartonnen doos het gewoon niet aankan.

De auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *