Cadeautjes
Je leest nu:

Originele relatiegeschenken, een meerwaarde voor elke ondernemer!

0
Blog

Originele relatiegeschenken, een meerwaarde voor elke ondernemer!

Hoe leuk is het om iets weg te geven? En hoe leuk is het om iets te krijgen? Met een origineel relatiegeschenk valt u op, maakt u de relaties blij en wordt u onthouden. Maak het verschil door met een hip relatiegeschenk onderscheidend te zijn en zo meer klanten en omzet te genereren! Lees hier meer over de waarde van het juiste relatiegeschenk.

Relatiegeschenken, waarom eigenlijk?

Relatiegeschenken zijn een prachtige en effectieve manier om uw bedrijf onder de aandacht te brengen. Met relatiegeschenken kunt u verschillende dingen bewerkstelligen. Naamsbekendheid creëren is hier een goed voorbeeld van. Maar ook het versterken van het imago van uw onderneming, het uitbreiden van uw netwerk en het verhogen van uw conversies zijn veel gebruikte redenen om relatiegeschenken in te zetten. Daarnaast wordt het gebruik van een origineel relatiegeschenk vaak zeer gewaardeerd en gerespecteerd. Het is meer dan enkel een artikel met daarop uw logo bedrukt.

Relatiegeschenken met uw logo bedrukken!

Relatiegeschenken hebben de meeste kracht als deze worden weggegeven, want hoe leuk is het om iets te krijgen. Alleen dat wordt vaak al gewaardeerd. Om het juiste effect te krijgen, moet u het relatiegeschenk zeker laten bedrukken met uw logo of contactgegevens. Op deze manier weet de klant dat het relatiegeschenk van u is en blijft het top-of-mind. Neem bijvoorbeeld de bedrukte katoenen tassen. Deze zijn erg handig voor de relaties aangezien ze daarin andere spullen mee kunnen nemen. Daarnaast is het een goede manier om reclame te maken voor uw bedrijf wanneer de katoenen tas bedrukt is met uw logo of bedrijfsnaam.

Lees tip:  Een springkussen huren? Dit is wat je moet weten! 

Een relatiegeschenk of een giveaway?

Relatiegeschenken zijn artikelen die u als dank voor bijvoorbeeld een prettige samenwerking meegeeft aan klanten, medewerkers, verenigingen of organisaties. Er zijn veel verschillende relatiegeschenken waarmee u uw relaties kunt verassen. U kunt ervoor kiezen om een drinkfles of paraplu te geven, deze zijn erg populair, maar niet heel origineel. Al is dat niet erg. Als dat bij uw bedrijf past, is het alsnog de goede keuze en laat dit juist zien dat uw bedrijf bij zichzelf blijft. 

Giveaways zijn goedkopere items die makkelijk weg te geven zijn. Een winkelwagenmuntje of een sleutelhanger zijn leuke giveaways. U kunt een giveaway zien als een soort strooigoed voor op evenementen.

Zo kiest u het juiste relatiegeschenk

Wees origineel in de keuze voor een relatiegeschenk en denk na wat bij uw bedrijf past, alleen dan is het effectief. Uw klanten zullen zich een origineel cadeau langer herinneren, want originaliteit scoort! Het juiste relatiegeschenk is een verlengstuk van uw bedrijf. Het moet overeenkomen met het imago en de huisstijl en voor uw klanten herkenbaar zijn. Kies een relatiegeschenk dat bij uw dienst of product past. Probeert u zich bij de keuze voor het relatiegeschenk te verplaatsen in de klant en ga niet alleen uit van uw eigen voorkeur. Vraag de mening van uw personeel. Zij kennen klanten als geen ander. Zorg bij uw keuze wel voor een kwaliteitsproduct. Slechte producten zijn geen goede reclame voor uw bedrijf. 

Wanneer u het juiste relatiegeschenk heeft gevonden, voorzie deze dan van een persoonlijke boodschap. Veel klanten waarderen dat. Breng daarnaast het relatiegeschenk altijd persoonlijk langs als dit mogelijk is. Een handgeschreven kaartje met een tekst die past bij de samenwerking benadrukt de persoonlijke band en doet uw bedrijfsimago goed!

Lees tip:  Simpele gouden ringen – een solide keuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *