Cadeautjes
Je leest nu:

Planten terrarium: dé cadeautip van 2022

0
Blog

Planten terrarium: dé cadeautip van 2022

Hoewel planten altijd al meegaan met de interieur mode en styling zijn in de laatste jaren planten enorm populair geworden als decorstuk in je huis en als cadeau voor verschillende gelegenheden. Dit jaar is er een nieuwe en haast revolutionaire trend in de wereld van interieurstyling met groen, namelijk het planten terrarium. Deze mooi gevulde stolpjes staan, ook als je de trends niet volgt of toepast, superleuk op allerlei plekken in je huis en zijn een makkelijk maar superleuk item om iemand blij mee te maken.

Wat zijn planten terrariums?

Het woord terrarium staat voor een afgesloten ruimte waarin zich een eigen ecosysteem vormt. Veel mensen denken bij terrariums aan bakken voor dieren, maar dat hoeft dus niet. De in dit geval glazen bol vormt de basis van het terrarium en deze wordt mooi afgesloten door een stolp, vaak van kurk. Op een bodem van grond, mos, zand of steentjes worden verschillende planten en bloemen geplaatst. In principe is een planten terrarium dus een glazen bak of bol met veel natuurlijke planten als inhoud. Omdat het terrarium wordt afgesloten ontstaat daarbinnen een heus mini ecosysteem en hoeven de planten geen water meer te krijgen.

Planten terrariums zijn ideaal om cadeau te doen. Of je nu nog iets zoekt voor een housewarming of iets voor die ene vriendin die nooit wat weet, met een planten terrarium kom je voor de dag met een vrolijk en origineel cadeau dat iedereen leuk vind.  Bovendien gaan planten, zeker in een terrarium, veel langer mee dan een bos bloemen en zorgen planten terrariums daarom extra lang voor iets vrolijks in huis bij die persoon.

Lees tip:  Een ring met diamant als cadeau: Oorsprong en symboliek

Gelukkig zijn kleine tot medium planten terrariums ook helemaal niet prijzig, en kun je daarom in verschillende prijsklassen kijken voor een leuk cadeau. Doordat je de planten in het terrarium geen water hoeft te geven is het ook laag in onderhoud en kan zelfs de grootste kluns zo iets groens en stijlvols in huis halen.

Kijk bijvoorbeeld eens bij Plants & Living voor een uitgebreid assortiment planten terrariums in allerlei soorten en maten. Zowel de grootte als de inhoud van zo’n terrarium kan erg verschillen en maakt het dan ook een makkelijk te stylen object. Omdat terrariums van nature vrij vochtig zijn wordt er over het algemeen veel gebruik gemaakt van een combinatie van mossen, varens en peperomia soorten.

Ook superleuk om cadeau te doen, een do it yourself planten terrarium kit met alle benodigdheden om zelf je planten terrarium in elkaar te zetten. Geef dit pakket cadeau of maak er een gezellig moment van om dit samen of met een groepje te doen. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek naar materialen en planten om een eigen planten terrarium te maken met een groepje mensen.

Kortom, het planten terrarium is modieus en in trek als cadeau. Weet jij al aan wie je hem gaat geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *