Cadeautjes
Je leest nu:

Slaapkamertrends voor 2021

0
Blog

Slaapkamertrends voor 2021

Een nieuw jaar brengt nieuwe ideeën en nieuwe plannen met zich mee. Wat gaat 2021 jou brengen? Misschien ga je verhuizen. Of wellicht ben je toe aan een frisse wind door je huidige interieur. Hier vind je alvast een aantal trends waarmee je in 2021 jouw slaapkamer omtovert in een oase van rust.

Natuurlijke tinten

Trendkleur terracotta kennen we van 2020 en deze tint blijft populair. In slaapkamers kun je de kleur heel mooi in diverse tinten laten terugkomen in het interieur. Dit zorgt voor een warme en rustgevende uitstraling. Ook andere natuurlijke kleuren zoals groen en blauw doen het goed in de slaapkamer. Naast het doorvoeren van natuurlijke tinten blijft er aandacht voor het belang van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen in de slaapkamer. Hierbij kun je denken aan slaapkamermeubels uit eerlijk gewonnen hout, maar ook aan een biologisch dekbedovertrek van bijvoorbeeld Cotton Suite

Complete slaapkamerset

In 2021 is er grotere aandacht voor de slaapkamer als complete ruimte. Dit betekent dat je meer slaapkamersets zult tegenkomen waarmee je gelijk de volledige ruimte inricht. Waar je eerder nog wel eens wat meubeltjes los bij elkaar zocht, kun je nu met één keer winkelen al klaar zijn. Bijkomend voordeel van een set is dat alle meubilair perfect op elkaar afgestemd is. Dit brengt direct rust in je interieur. Je eigen stempel druk je verder op de ruimte door accessoires te kiezen in jouw stijl. Naast leuke accessoires maken ook mooie planten het interieur van je slaapkamer helemaal af. Maar vergeet daarnaast vooral niet om een radiator te kopen.

Lees tip:  De vulpen

Textuurrijke hoofdborden


Slaapkamersets brengen eenheid en rust in je slaapkamer. Dat hoeft niet te betekenen dat er geen eyecatchers mogen zijn. Grote kans dat deze rol in dit jaar is weggelegd voor het bed. Textuurrijke, in het oog springende hoofdborden passen namelijk echt bij de slaapkamerinterieurs van 2021. Nog een nieuwe trend is een strak opgemaakt bed. Combineer je een mooi gestoffeerd hoofdbord met een luxe dekbedovertrek strijkvrij, bijpassende kussentjes en mooie plaid dan wordt het bed absoluut de eyecatcher binnen de ruimte. 

Kalmerende ruimtes

Overkoepelend is misschien wel het rustgevende karakter van de meeste slaapkamertrends van 2021. Door te kiezen voor natuurlijke tinten en natuurlijke materialen creëer je ruimtes die heerlijk kalmerend aanvoelen. Ook een prachtig opgemaakt bed en een inrichting die eenheid uitstraalt, dragen bij aan dit gevoel van sereniteit en rust. De slaapkamer maak je verder helemaal af met een trendy vloerkleed, een mooie lamp, groene plantjes en je favoriete accessoires.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *