Cadeautjes
Je leest nu:

Verloven en de ringen, hoe ging dat ook al weer?

0
Blog

Verloven en de ringen, hoe ging dat ook al weer?

Verloven; het gebeurde nog maar weinig de afgelopen jaren in Nederland, maar de tred is gezet richting meer verlovingen de laatste jaren. De verloving is weer in opmars geraakt en waarom ook niet? Wat is er nu romantischer dan pre-huwelijk je te verloven. Deze traditie, die door het vele samenwonen in de vergetelheid is geraakt, is weer met een come-back bezig. Hoe zit dat nu precies?

Verloofd!

Stellen die voornemens zijn te trouwen, verloven zich op het moment van het huwelijksaanzoek; exact zoals we dit nogal eens in “Amerikaanse films” zien; de man in kwestie gaat op zijn knieën, haalt een mooi doosje tevoorschijn en vraagt zijn geliefde ten huwelijk. Dit is de traditie. De moderne verlovingsring mag een prachtige gouden, bicolor, of titanium verlovingsring zijn, bij voorkeur met een diamant(je) hierin.

Hoe zit het dan met de traditionele trouwringen, zoals witgouden trouwringen? Want 2 ringen zijn nogal kostbaar… De verlovingsring kan tegenwoordig ook gewoon als trouwring gebruikt worden. Koopt u dus verlovingsringen en is een trouwring een te grote uitgave, dan dient de verlovingsring als trouwring. Op deze wijze slaat u twee-vliegen-in-één-klap en hebt u goedkoop de combinatie trouwring/ verlovingsring opgedaan.

Verloven is niet (meer) een traditie die ‘hoort’ plaats te vinden; dit doet u als u de meerwaarde hiervan in ziet. U bepaalt zelf. Zo zijn er stellen die zelfs jarenlang verloofd zijn (geweest) en hierna alsnog gaan trouwen.

In ondertrouw gaan is echter iets wat voor ieder toekomstig echtpaar verplicht is: minimaal 2 weken voor de bruiloft zult u in ondertrouw moeten gaan, dit kan tegenwoordig via de website van de gemeente waar u woont.

Lees tip:  Waarom zou je een grasmaaier aanschaffen?



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *