Cadeautjes
Je leest nu:

Verschillende soorten camera’s vergelijken

0
Blog

Verschillende soorten camera’s vergelijken

Welke camera aanschaffen?

We nemen allemaal wel eens een foto. Vele mensen gebruiken alleen een fototoestel bij speciale gelegenheden of op vakantie. Voor anderen is fotografie een boeiende hobby. Professionele fotografen zijn vrijwel de hele dag in de weer met camera’s, lenzen en statieven. Mensen die een nieuwe camera willen aanschaffen, weten vaak niet hoe ze een geschikt model moeten kiezen uit het gigantische aanbod. Verkopers slaan je om de oren met ingewikkelde technische begrippen als ISO-waarden, scherpstelpunten en beeldsensoren. Gelukkig bestaat er op het web een vergelijkingssite waar je heel wat informatie vindt over verschillende soorten camera’s. We onderscheiden compactcamera’s, systeemcamera’s en spiegelreflexcamera’s.

Compactcamera’s

Laten we beginnen met de eenvoudigste en kleinste camera: de compactcamera. Deze fototoestellen zijn klein, licht en passen in je broekzak of handtas. Ze zijn gemakkelijk om mee te nemen en je kunt er kwaliteitsvolle foto’s mee maken. Bij een compactcamera is het niet mogelijk om de lens te verwisselen. Je moet het doen met de lens die vast op de camera is gemonteerd. De meeste compactcamera’s bezitten echter lenzen waarmee je voldoende sterk kunt inzoomen. Een compactcamera is geschikt als je slechts af en toe een foto neemt, niet veel tijd wilt verliezen met allerlei instellingen en slechts een beperkt budget ter beschikking hebt. Klik hier om een overzicht te vinden van de beste compactcamera’s van 2017.

Systeemcamera’s

Een systeemcamera is wat afmetingen en gewicht betreft vergelijkbaar met een compactcamera. Er is echter één groot verschil: je kunt de lens vervangen door een andere lens. Voor amateurfotografen die sterk willen inzoomen op hun onderwerp of speciale effecten willen bereiken, is dit een groot voordeel. Je kunt met een systeemcamera prachtige foto’s nemen, zonder dat je er het bedrag van een volwaardige spiegelreflexcamera voor moet neertellen.

Lees tip:  Hoe kies je een leuk en origineel baby cadeau?

Spiegelreflexcamera’s

Dit zijn de duurste fototoestellen waarvan ook professionele fotografen gebruikmaken. Een spiegelreflexcamera of DSLR bevat inwendig een spiegel. Hierdoor is het mogelijk om via een zoeker door de lens naar het te fotograferen object te kijken. Het beeld dat je ziet in de zoeker, wordt dus ook werkelijk op de foto vastgelegd. Bij het nemen van een foto klapt de spiegel eventjes weg zodat het beeld op de beeldsensor terechtkomt. De duurdere spiegelreflexcamera’s beschikken over zeer uitgebreide instelmogelijkheden. Voor dit soort fototoestellen zijn er allerlei speciale lenzen te koop. Met spiegelreflexcamera’s maak je bovendien prachtige filmopnamen. Lees meer over de beste spiegelreflexcamera  2017!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *