Cadeautjes
Je leest nu:

Vind je nieuwe favoriete mok

0
Blog

Vind je nieuwe favoriete mok

Koffiekopjes of mokken zijn er in talloze maten, vormen en materialen. Het kiezen van de beste koffie mok uit de grote collectie van HK Living lijkt misschien moeilijk. Lees deze tips om je nieuwe favoriete mok te vinden.

Materiaal HK Living mok

De drie meest voorkomende soorten van de HK Living mok zijn keramiek, glas en metaal. Ze hebben elk voor- en nadelen. Keramiek is het meest gebruikte materiaal voor het maken van koffiekopjes. Ze zijn over het algemeen betaalbaar, maar ze kunnen barsten of afbrokkelen als ze ruw worden gehanteerd of worden blootgesteld aan hete vloeistoffen of gootstenen. Keramische mokken zijn vaatwasmachinebestendig en magnetronbestendig. Er is een breed scala aan vormen, maten en stijlen verkrijgbaar in glas. Veel mensen geven de voorkeur aan glazen koffiekopjes omdat ze de kleur en helderheid van hun drank kunnen zien. De meeste glazen bekers op de markt zijn echter te licht of te kwetsbaar voor praktisch gebruik. Ook geleid glas de warmte niet goed, waardoor je koffie of thee niet lang warm blijft.

Aardewerk

Porselein, aardewerk en stoneware zijn goede en populaire materialen die worden gebruikt voor koffiekopjes. Ze zijn stevig, kunnen in de vaatwasser en zijn in veel kleuren verkrijgbaar waardoor je een mooie persoonlijke mok kunt kiezen.  Roestvrij staal is een ander goed materiaal voor koffiemokken. Ze zijn duurzaam, isoleren redelijk goed en zijn uiteraard roestvrij. Metalen bekers zijn echter niet vaatwasmachinebestendig.

De juiste maat

De meest voorkomende maat van een koffiemok is 300 milliliter. Dit is over het algemeen de standaardmaat in restaurants en cafés. Een gemiddeld persoon heeft echter misschien maar 200 milliliter koffie nodig, afhankelijk van hoe sterk je het lekker vindt. Je kunt een kleinere kop gebruiken als je een enkele portie wilt of als je je koffie liever langzaam drinkt. Bovendien zijn kleinere kopjes ideaal voor zelfgebrouwen koffie, omdat ze gemakkelijk kunnen worden bijgevuld. Een grotere mok past bij jou als je van plan bent om hem onderweg te gebruiken.

Lees tip:  Wat is een interessant backpack cadeau om aan iemand te geven?

Meer creme

Een ander ding om te overwegen bij het kiezen van een koffiekopje is hoe hoog het staat van de bodem tot de rand. Een hogere mok zorgt ervoor dat er zich meer koffie crème vormt in het kopje, wat het aroma ten goede komt. Hogere mokken zijn echter onhandig voor mensen die maar een paar slokjes nodig hebben.

Compatibiliteit koffiezetter

Voordat je een koffiemok koopt, moet je wel controleren of deze past bij je koffiezetapparaat. Sommige koffiezetapparaten zijn ontworpen om optimaal gebruik te maken van de mokken. Daarom werken alleen bepaalde modellen met de machine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *