Cadeautjes
Je leest nu:

Vintage trouwringen – Hoe zie je het verschil tussen stijlen en tijdperk

0
Blog

Vintage trouwringen – Hoe zie je het verschil tussen stijlen en tijdperk

Vintage trouwringen worden steeds meer modieus, omdat velen van ons op zoek zijn naar iets wat een beetje speciaal voor onze trouwringen.

Elke ring van vijftig jaar of meer kan worden geclassificeerd als vintage. Veel van de vintage ringen vindt u vandaag op de markt van drie specifieke tijdperken. Deze drie meest populaire perioden zijn de Art Deco, Edwardian en Victoriaans.

Art deco vintage ringen


De Art Deco-stijl is rustig onderscheidend. Dit was een tijdperk van verandering, het begon in Parijs in de jaren twintig, maar bleef in de jaren dertig in de Verenigde Staten groeien. De stijl heeft nog steeds een zeer eigentijds gevoel en inspireert veel van de ontwerpers van vandaag.

Edwardiaanse vintage ringen


Het Edwardian-tijdperk is een van de kortere tijd en duurt slechts een paar decennia. Veel van de stijl en vakmanschap is vergelijkbaar met het Victoriaanse tijdperk, maar de materialen zijn anders. Tijdens de Edwardiaanse periode is er een toename van het gebruik van roze diamanten en ook saffieren. Deze verandering in materialen betekent dat er een significant verschil is tussen de Edwardiaanse en Victoriaanse ringen.

Victoriaanse vintage ringen


Dit was een enorm lang tijdperk, van achttien vijfendertig tot negentienhonderd. De ringen uit dit tijdperk werden meestal gemaakt van roos of geel goud en zouden worden versierd met witte diamanten. De ringen waren ingewikkeld en het vakmanschap van dit tijdperk is vrij mooi. Helaas zijn deze vintage trouwringen behoorlijk moeilijk te vinden en wanneer je er een tegenkomt, zijn ze vaak erg duur.

Het belangrijkste om te onthouden wanneer je op zoek bent naar een vintage ring is om jezelf voldoende tijd te geven, omdat je de perfecte ring kunt vinden bij je eerste bezoek aan een vintage juwelier of je kunt merken dat na vele uren van het zoeken naar je perfecte ring je heeft ontluikt.

Lees tip:  En als je jezelf een keer een leuk cadeau wilt geven?

Er is altijd een andere optie. Als je de stijl van ring kent die je wilt, kun je kijken naar een moderne ring die een vintage gevoel heeft, of je zou een op maat gemaakte ring kunnen doen die moet worden gemaakt in de door jou gekozen stijl.

Vergeet niet dat het kiezen van je trouwring leuk zou moeten zijn, en het kan leuk zijn om de perfecte vintage trouwringen te zoeken.


De auteur

kaiiestan82 is een bekende blogger die regelmatig nieuws deelt in allerlei segmenten. Volg mij voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *