Cadeautjes
Je leest nu:

Wat geef je een ondernemer als cadeau?

0
Blog

Wat geef je een ondernemer als cadeau?

Een cadeau uitzoeken voor vrienden of familie is lastig. Maar het wordt nog veel lastiger wanneer je een cadeau uit wilt zoeken voor iemand die een onderneming heeft. Enerzijds omdat deze vaak zelf direct iets aanschaft wanneer er behoefte aan is, anderzijds omdat deze lieden doorgaans niet heel veel hobby’s hebben omdat zij ook in de vrije tijd met hun onderneming aan het werk zijn. Hoe los je dit op?

Door vaste planten te geven!

Bloemen zijn zo standaard dat je er beter niet meer mee aankomt. Die kun je bij elke pomp halen, dus iedereen zal denken dat je vergeten bent een cadeau te regelen. Kies je echter voor vaste planten, dan wordt het een ander verhaal. Allereerst omdat deze niet binnen een paar dagen in de container liggen, maar ook omdat de vaste planten tegenwoordig als aanwinst gezien worden in veel ondernemingen. Alleen hebben nog niet alle ondernemers de tijd genomen om hier iets mee te doen.

Meer planten op het kantoor zorgt voor rust, voor meer zuurstof en een betere filtering van de lucht. En het ziet er gewoon een stuk aantrekkelijker uit. Dus help die ondernemer een handje en kies voor vaste planten als cadeau de volgende keer.

Door te kiezen voor giftcards

Vaak hebben ondernemers oude hobby’s die ze nog op willen pakken – of dingen die ze graag in hun vrijetijd doen maar wat lang niet bij iedereen bekend is. Je kunt dan kiezen voor een geschenkkaart, zodat de ondernemer zelf kan bepalen wat hij of zij ermee doet. Altijd leuk, maar zorg er wel voor dat je geen kaart van de concurrentie geeft. Dat komt immers wel heel wrang over.

Lees tip:  Diamond painting: het nieuwe puzzelen

Door een etentje te plannen

Wil je een leuk cadeau geven aan een ondernemer die je goed kent, bijvoorbeeld een goede vriend van je? Dan is er nog een cadeau dat altijd in goede aarde valt. Drukke ondernemers schrappen al snel in hun agenda wanneer zij zakelijk veel te doen hebben. Maar er is iets dat geen enkele ondernemer schrapt: eten. We moeten immers allemaal eten om te kunnen presteren.

Plan daarom een etentje. Dat kun je in overleg doen wanneer het op korte termijn is, of je prikt gewoon een vaste datum iets verder weg, zodat de ondernemer hier alvast rekening mee kan houden. Zo heb je direct ook een moment waarop je echt even kunt praten met die ene vriend of familielid, zonder dat er van alles tussendoor komt.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *