Cadeautjes
Je leest nu:

Zo kom je van bepaalde sok irritaties af

0
Blog

Zo kom je van bepaalde sok irritaties af

Je kent het probleem wel, je koopt van die korte sokken zodat ze niet boven je schoen uitkomen want een sok-randje zo boven je schoen uit is niet altijd wat je wil. Je trekt de sokken aan, bent onderweg en voelt gelijk al dat ze langzaamaan afzakken en uiteindelijk onder je voet verdwijnen. Gelukkig zijn er een aantal tips en maniertjes om dit te voorkomen.

Footies

De eerste stap begint al bij het uitzoeken van footies sokken. Voordat je ze uitkiest, bekijk eerst een of er bijvoorbeeld wat functies bij zitten die gelijk al kunnen helpen bij het sok probleem. Denk bijvoorbeeld aan een strip aan de achterkant van de sok die ervoor zorgt dat de sok rondom je voet goed op z’n plek blijft zitten en niet na iedere stap een stukje verder wegzakt. De juiste maat kiezen spreekt voor zich, maar zorgt er ook voor dat ze goed blijven zitten. Te kleine of te grote sokken zitten natuurlijk ook niet optimaal, maar met de juiste maat kun je garanderen dat ze tenminste een beetje beter zitten. Sokken lubberen dus ook uit, dus gooi af en toe eens wat oude sokken weg en vul ze aan met een nieuw paar. Uitgelubberde sokken zijn sowieso wijder en je kunt er dan vrij zeker van zijn dat deze sneller afzakken dan een nieuw paar.

Nog een irritatie factor

Sokken kunnen een grote hoeveelheid irritatie factoren hebben, want naast afzakkende sokken heb je ook nog van die sokken die je laten voelen alsof je op het ijs staat. Bij iedere stap die je zet moet je je evenwicht bewaren anders glijd je zo onderuit. Wat kun je hiertegen doen? Het aanschaffen van antislip sokken. Footies antislip hebben een extra stugge laag aan de onderkant van de sok, hierdoor heb je met de sok veel meer extra grip en glijd je niet zo gemakkelijk onderuit. Er kunnen zo een aantal onderdelen in je huis zijn wat het glibberen met gladde sokken versterkt, denk bijvoorbeeld aan tegels of bepaalde soorten vloeren die al wat gladder van zichzelf zijn, bijvoorbeeld parkettenvloeren. Om deze vloeren helemaal te vervangen is ook wat, dan maar gewoon de keuze om nieuwe sokken te kopen. Niet alleen handig voor jezelf, maar ook handig voor bijvoorbeeld je kinderen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat ze glibberen door het hele huis en misschien zelfs naar ten val komen. Met een setje simpele antislip sokken kun je dit gemakkelijk voorkomen.  

Lees tip:  Korte dames laarzen in alle stijlen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *