Cadeautjes
Je leest nu:

Alles wat je moet weten over shampoo bars

0
Uiterlijke verzorging

Alles wat je moet weten over shampoo bars

Ben je op zoek naar een shampoo die goed voor je haar zorgt en tegelijkertijd milieuvriendelijk is? Overweeg dan eens een shampoo bar. Er zijn shampoo bars beschikbaar voor elk type haar. In wezen is een shampoo bar hetzelfde als een vloeibare shampoo, maar het belangrijkste verschil is dat conventionele shampoo voor 80% uit water bestaat, waardoor het vloeibaar is en verpakt moet worden in een stevige plastic fles. Daarentegen is een shampoo bar een vaste vorm van shampoo en vergelijkbaar met een stuk zeep, waardoor er weinig tot geen verpakkingsmateriaal nodig is. De beste shampoo bars gaan bovendien tot wel 3 keer langer mee dan een gemiddelde fles shampoo! Naast het feit dat een shampoo bar plasticvrij is en langer meegaat dan vloeibare shampoo, is het ook nog eens natuurlijker samengesteld en handig voor op reis omdat het in je handbagage kan zonder problemen met vloeistoffen.

Natuurlijke ingrediënten

Shampoo Bars zijn geschikt voor elk type haar, dankzij de verschillende natuurlijke extracten die helpen om je hoofdhuid in balans te brengen, te verzorgen, te ontlasten en zelfs roos te bestrijden. Verzorgende ingrediënten van natuurlijke oorsprong beschermen je haar tegen invloeden van buitenaf. Sheaboter bijvoorbeeld zorgt voor extra hydratatie en beschermt tegen zonlicht. Als je op zoek bent naar een milde shampoo, is een Shampoo Bar met kokosolie ideaal voor jou! Een shampoo soapbar is ook geschikt voor kinderen en baby’s, omdat ze niet in de ogen prikken. De bars voor baby’s en kinderen ruiken heerlijk en hebben een schattig schildpadje bovenop.

Lees tip:  Het aanpakken van een vermoeide blik

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Door het gebruik van een shampoo bar wordt onnodig afval voorkomen, omdat ze volledig opgebruikt kunnen worden en de verpakking zelfs recycleerbaar is. Bovendien hoef je dankzij de slimme samenstelling van de bars je haar minder vaak te wassen, waardoor je niet alleen water en grondstoffen bespaart, maar ook tijd! Een shampoo bar werkt eigenlijk als een gewoon stuk zeep: zodra de bar in aanraking komt met water, gaat deze schuimen. Maak de bar nat en laat het schuim ontstaan in je handen. Masseer het schuim vervolgens in je haar en op je hoofdhuid. Als je erg droog haar hebt, kun je ook nog een conditioner bar op dezelfde manier gebruiken. Laat de shampoo bar na het wassen goed drogen, net als een stuk zeep.

Ecologische footprint

Door gebruik te maken van shampoo bars tijdens het douchen, draag je bij aan het verminderen van plastic afval en help je mee aan het bestrijden van de plasticsoep. Daarnaast bestaan shampoo bars voornamelijk uit natuurlijke ingrediënten, wat ze milieuvriendelijker maakt dan traditionele vloeibare shampoos. Door over te stappen op shampoo bars, kun je je ecologische voetafdruk verkleinen en zo een steentje bijdragen aan een beter milieu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *